Het beveiligen van scooters en fietsen via IoT

Het beveiligen van scooters en fietsen via IoT

FIETS TRACKER

Klant

Ondernemingen die fietsen verhuren willen hun fietsen realtime kunnen monitoren en terugvinden. Maar ook grotere ondernemingen die fietsen gebruiken voor transport op grote bedrijfsterreinen willen weten waar hun fietsen zich bevinden.

Tegelijkertijd zien we dat de waarde van de fietsen toeneemt. Verzekeringsbedrijven eisen in toenemende mate van hun klanten dat bij verzekering van bijvoorbeeld een dure elektrische fiets een track-en-trace device wordt geïnstalleerd om de fietsen in geval van diefstal snel terug te kunnen vinden.

Klantvraag

Onze klanten zoeken een track-en-trace oplossing die voldoet aan verschillende voorwaarden:

  • Het device moet in de fiets gezet kunnen worden waarna het zo goed als onmogelijk is om het device te verwijderen
  • Het device moet lang meegaan en dus een lage energie consumptie hebben
  • Het device moet overal in Nederland werken

Oplossing

In samenwerking met een grote fietsleverancier is CLICKEY Solutions een device aan het ontwikkelen dat aan bovenstaande criteria voldoet. Het device zal op zo’n manier in de fiets geplaatst kunnen worden, dat verwijdering onmogelijk is zonder de fiets onbruikbaar te maken. Verder zal het energiegebruik zo laag zijn dat het device een aantal jaren meegaat op één batterij. Informatie vooorziening over gebruik en locatie van de fiets zal via het LoRa-netwerk plaatsvinden, waardoor nationale dekking gegarandeerd is.

Benefits

Met deze oplossingen kunnen zowel nieuwe als bestaande fietsen beschermd worden.