Een gebouw dat met jou meedenkt | BeSense

Een gebouw dat met jou meedenkt | BeSense

Wij hebben "the internet of things" geïntroduceerd in het bedrijfsleven. Lees hier hoe dit werkt en het u kan helpen in uw bedrijf!

Klant / het idee
Bouwbedrijf Heijmans en schoonmaakbedrijf CSU hebben de ambitie een leidende partij te worden als het gaat om slimmer en efficiënter gebouwbeheer.
Verschillende type sensoren verzamelen data in de werkomgeving waarmee gedetailleerde analyses worden gemaakt. Hieruit ontstaan nieuwe inzichten waarmee gebruik (bezetting & benutting), comfort (luchtkwaliteit) en het schoonmaakproces in gebouwen op een slimme manier geoptimaliseerd wordt.

"De oplossing die uit de samenwerking is ontstaan heeft de naam BeSense."

Klantvraag: 
Heijmans en CSU hebben CLICKEY Solutions gevraagd een aantal eenvoudige plug-and-play sensoren te ontwikkelen en te leveren. Het gaat daarbij om sensoren die de bezetting van:

  • bureaus
  • vergaderruimtes
  • sanitaire ruimten

meten.

alsook de ‘comfort-waarden’ in de verschillende ruimtes.

Oplossing:
Op basis van reeds ontwikkelde MONITOR-modules heeft CLICKEY vier apparaten ontwikkeld. Deze kunnen op eenvoudige wijze geïntegreerd worden in gebouw-beheersystemen. Het gaat om de volgende devices:

  • BeThere – meet en geeft je inzicht in de bezetting en benutting van werkplekken, vergaderzalen, toiletten en ruimtes in je gebouw.
  • BeComfort – meet en geeft inzicht in de omgevingswaarden in grotere ruimtes (temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte, geluidsniveau en lichtintensiteit).
  • BeClean – meet en geeft inzicht in ruimtes waar wel of niet schoongemaakt moet worden.
  • BeEnergie – geeft inzicht in de energieprestatie van je gebouw.

Voordelen:

+ Met deze sensoren van CLICKEY wordt het gehele gebruik van het gebouw inzichtelijk gemaakt.

De sensoren werken draadloos via een LoRa netwerk (dat los staat van het bedrijfsnetwerk) en sturen alle anonieme informatie naar de Cloud. Al deze verzamelde en geanalyseerde informatie is door de gebouwbeheerder in te zien op een online platform.
De verkregen informatie wordt gekoppeld aan de schoonmaakdienstverlening.

App 

+ Via de BeSense schoonmaak-app wordt online informatie gegeven aan de schoonmaker over vervuiling van verschillende ruimtes, toiletten en bureaus. De schoonmaker krijgt zo exacte informatie over taken, planning en looproutes. Dit betekent gerichter, efficiënter en sneller schoonmaken wat op den duur een kostenbesparing oplevert.

+ Door de BeEnergie krijg je inzicht in waar onnodig energie verbruikt wordt. Klassieke voorbeelden zijn gebouwen die ’s nachts nog verwarmd worden of verlichting die constant blijft branden.

Neem een kijkje op de website van BeSense voor nog meer informatie.

 

Wat betekent het voor u:
De CLICKEY oplossing voor deze klant kan toegepast worden in alle kantooromgevingen. Maar ook in winkels en openbare of semi-openbare ruimtes. Het monitoren van de leefomgeving, van bezetting, maar ook het tellen van mensen die binnenkomen of passeren levert direct waardevolle informatie op. Direct bruikbaar om de dienstverlening of leefomgeving te verbeteren.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie neem dan contact met ons op.