Steeds meer CLICKEY IoT-sensoren in gebouwen

Steeds meer CLICKEY IoT-sensoren in gebouwen

ma 17 sep 2018

Steeds meer klanten gaan gebruik maken van de slimme sensoren van CLICKEY. Samen met onze partner BeSense hebben we inmiddels de kantoren van Aegon en CSU, het Museum voor Communicatie, het Philips stadion in Eindhoven en Hotel Casa in Amsterdam slimmer gemaakt met behulp van onze IoT-sensoren. Bij Aegon zijn nu al 3000 sensoren geïnstalleerd, waarmee 15.000m2 kantooroppervlakte wordt gemonitord. Als onderdeel van het totale BeSense systeem zorgt dit voor efficiënter, gezonder en schoner gebouwbeheer.

Vanaf januari 2017 levert Clickey Solutions als preferred partner slimme sensoren aan BeSense. De CLICKEY IoT-sensoren zijn voorzien van embedded software en een LoRa communicatiechip. BeSense is een initiatief van bouwbedrijf Heijmans en schoonmaakbedrijf CSU.

BeSense levert intelligente systemen waar slimme CLICKEY IoT-sensoren onder andere de bezetting en luchtkwaliteit in een pand meten. Alle real-time-data wordt in de Cloud verzameld. Vervolgens ziet de gebouwbeheerder online precies wat er in het pand gebeurt. Het systeem maakt de bezetting en benutting inzichtelijk door te meten hoeveel en hoe vaak bureaus en vergaderruimtes bezet zijn. Hierdoor kan er stukken efficiënter met ruimtegebruik worden omgegaan.

Ook de temperatuur, de luchtvochtigheid, het CO2-niveau en de lichtintensiteit worden door CLICKEY IoT-sensoren in verschillende ruimtes gemeten. Hierdoor is een gezonde en comfortabele werkomgeving voor gebruikers te creëren.

Alle verzamelde data zijn daarnaast input voor het schoonmaaksysteem. De schoonmaker ontvangt via de schoonmaak-app de route en weet precies welke ruimtes niet of juist extra goed schoon gemaakt moeten worden.

Voordelen:

  • meer inzicht in je gebouw
  • laagdrempelig van start (werkt los van bestaand IT netwerk)
  • snel uit te breiden met meerdere sensoren
  • kosten besparen op huisvesting, onderhoud en energie

Meer weten over de CLICKEY-sensoren en BeSense?