Is uw gebouw goed genoeg geventileerd?

Is uw gebouw goed genoeg geventileerd?

do 15 okt 2020

Het is nog nooit zo belangrijk geweest om ruimtes goed te ventileren. We nemen aan dat het zo is, maar hoe weet je dat zeker?

Zou je hiervoor gewoon een sensor kunnen gebruiken?

Het antwoord is ja. CLICKEY solutions en BeSense hebben 'De comfort sensor' ontwikkeld, die al in veel gebouwen geïmplementeerd is. Deze sensor meet de CO₂-waarde van een ruimte en geeft een melding wanneer deze niet goed genoeg geventileerd is.

De sensor gebruikt de CO₂-waarde als maatstaf om de luchtkwaliteit bij te houden en test deze elke 15 minuten, maar dat is niet het enige wat de sensor kan doen. Het product dankt zijn naam aan wat het kan doen, het test of de ruimte comfortabel is om in te zitten. Naast de CO₂-waarde meet de sensor ook:

  • de beweging van mensen
  • het geluidsniveau
  • de temperatuur
  • de luchtvochtigheid 

Het apparaat heeft ook een serviceknop. Deze kan op elk moment worden gebruikt wanneer u de waarden direct wilt weten.

Klinkt dat al interessant?

De comfort sensor werkt op batterijen en communiceert direct via het landelijke KPN LoRa-netwerk, of een kostenefficiënt privé-netwerk als er meer dan 25 apparaten zijn geïnstalleerd.  

PLUG EN PLAY: Met andere woorden: plaats de batterijen en gebruik de montageplaat met dubbelzijdige tape om deze in de ruimte te plaatsen en hij is klaar voor gebruik. Geen draden, geen gedoe.

De sensoren kunnen worden gebruikt in allerlei soorten ruimtes, zoals kantoren, scholen, fitnessruimtes, kapsalons, nagelstudio's en dergelijke.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van sensoren in uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.

Of neem contact op met het team van BeSense voor meer informatie over de Comfort Sensor zelf!